Obiceiuri bune pentru un păr sănătos și puternic

Pentru a obține un păr fabulos, moale și mătăsos, acesta trebuie să fie mai întâi sănătos. Îngrijirea lui se bazează pe o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos, care este completat cu o îngrijire bazată pe produse adecvate și acordând atenție și obiceiurilor zilnice de coafare. Iată câteva sfaturi pentru a stabili o rutină de bază eficientă de îngrijire a părului, de la spălare la coafare, esențiale pentru toate tipurile de păr.

1. Folosirea unui scrub pentru scalp

O dată pe săptămână (sau la fiecare două săptămâni pentru pielea sensibilă), utilizați un scrub pentru scalp înainte de spălare pentru a stimula circulația și creșterea părului. De fapt, aceste produse pentru curățarea și îngrijirea scalpului sunt excelente pentru îmbunătățirea microcirculației și eliberarea foliculilor de păr. O circulație sanguină stimulată poate contribui la accelerarea creșterii părului.

2. Alegerea unui șampon adecvat tipului de păr

Spălați-vă părul cu un șampon specific, în funcție de tipul de păr (de exemplu, pentru păr gras, uscat, creț). Amintiți-vă că produsele alese greșit pot agrava probleme cum ar fi iritarea pielii, mâncărimea și mătreața. În plus, o variantă bună este șamponul fără sulfați, care nu va fi agresiv cu părul. Produsele de îngrijire selectate trebuie utilizate corect, pentru a avea efectul dorit. Șamponarea se va realiza cu mișcări blânde, dar ferme. 

3. Utilizarea tratamentelor pentru hidratare

Pentru a hidrata și restructura părul, după șampon, completați tratamentul cu un balsam sau mască hrănitoare. Pe piață veți regăsi o gamă largă de produse Avon eficiente, din care să alegeți. Pentru mai multă nutriție, puteți utiliza, de asemenea, o cremă de păr sau ulei, acestea fiind, de asemenea, perfecte pentru a da un finisaj strălucitor părului și a facilita coafarea acestuia, însă acestea trebuie aplicate cu moderație, deoarece pot îmbâcsi părul. Produsele Advance Techniques destinate îngrijirii părului vă vor ajuta să beneficiați de o rutină corectă. 

4. Aplicarea protecției termice 

Din fericire există diferite tipuri de produse, ce permit coafarea părului fără urme ulterioare: uscare, subțiere, degradare. Protecția termică este utilă pentru a firele de căldura excesivă emisă de uscător, placă, ondulator, dar și de alte dispozitive folosite pentru coafare. 

5. Protejarea părului de razele soarelui

Dacă vara folosim creme cu factor de protecție solară, omitem să avem grijă și de podoaba noastră capilară, ceea ce nu este un obicei sănătos pentru păr. Există produse special concepute pentru a îndeplini cu succes această misiune. 

6. Atenție la părul ud

Atunci când nu este uscat, părul este mult mai predispus la rupere, de aceea se recomandă să nu dormiți cu el ud. În plus, la trezire părul se va prezenta indisciplinat, fiind mai greu de aranjat. 

Pentru a menține bariera cutanată, alte măsuri de precauție pe care le puteți urma includ:

  • Evitați șampoanele agresive, care au sulfați în compoziție
  • Limitați folosirea căldurii din uscător sau temperatura prea ridicată a apei în timpul spălării
  • Nu zgâriați scalpul, ci masați-l ușor în timpul spălării 

Un păr sănătos este strălucitor și moale la atingere, cu o grosime normală, fără mătreață sau vârfuri despicate sau alte deteriorări ale structurii. Prioritatea este de a păstra acest echilibru perfect, care depinde nu numai de tipul de păr, ci și de piele, pe lângă urmarea sfaturilor prezentate în acest articol.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Email