Machiaj simplu: cele mai bune reguli, trucuri și resurse

La întrebarea De ce te machiezi? Răspunsurile ar putea diferi, de la o persoană la alta.

Folosim produse de make-up atunci când ne pregătim de o petrecere, când suntem aproape gata să plecăm spre birou sau chiar într-o zi de weekend, când vrem, pur și simplu, să ne simțim bine în pielea noastră. Atunci când căutăm, însă, un machiaj simplu, care să nu facă mai mult de a ne scoate în evidență trăsăturile feței și de a estompa micile imperfecțiuni ale tenului, lucrurile se pot complica. Până la urmă, ce înseamnă un machiaj simplu, te-ai putea întreba? Cât de indicat este să ne machiem zilnic și, mai ales, cât de mult ar accelera îmbătrânirea pielii produsele noastre cosmetice preferate?

Am încercat să răspundem la aceste curiozități în rândurile ce urmează, pentru ca tu să înțelegi care este definiția unui machiaj simplu, dar și care sunt cele mai bune reguli, trucuri și resurse în ceea ce privește un make-up lejer. Iată ce ar trebui să știi.

Ce se întâmplă cu pielea ta când folosești machiaj?

Așa cum spuneam, hotărâm să purtăm un machiaj pentru a ne contura trăsăturile feței și pentru a crește gradul de încredere în sine. Până aici, nimic de obiectat. Dar ce părere are pielea noastră atunci când vine vorba de produse de make-up? 

În general, produsele cosmetice din gama de make-up sunt concepute pentru a rămâne la suprafața tenului. Uneori, însă, substanțele din fondul de tenpudre și farduri pot fi absorbite de piele. De aceea, purtarea machiajului nu trebuie extinsă pe toată durata zilei, ci doar pentru momentele în care chiar ai nevoie de el. Cu alte cuvinte, imediat ce ai ajuns acasă, folosește cu încredere un demachiant delicat cu pielea, care o va lăsa să respire în voie, din nou. Clătește din abundență fața și hidratează tenul cu o cremă potrivită pentru tipul acestuia. 

Nu uita faptul că, mai ales atunci când porți machiaj, nu e indicat să îți atingi fața cu mâinile neigienizate. Acestea pot reține bacterii care îți pot crea mari probleme cu tenul, de la apariția acneei, la infecții serioase. 

Ce înseamnă un machiaj simplu?

Less is more se aplică din plin aici. Cea mai bună metodă de a aborda un machiaj simplu este, așa cum îi spune și numele, aceea de a folosi cât mai puține produse cosmetice. 

Întotdeauna, înainte de aplicarea unui machiaj, rutina trebuie să înceapă cu o demachiere ca la carte cu un produs cremos și foarte delicat cu pielea. Acesta va îndepărta eventualele urme de praf, resturi de machiaj sau celule moarte de pe față, lăsând pielea fresh și luminoasă. 

Imediat după curățarea tenului, poți trece la al doilea cel mai important pas al rutinei tale de înfrumusețare, cel al hidratării. Apelează la o cremă ușoară, de zi, care să hrănească pielea în profunzime, fără să o încarce. Ideal ar fi să optezi pentru o cremă cu protecție solară cu un SPF 30 sau chiar mai mare, indiferent de anotimp. 

Aplică baza de machiaj și ascunde cearcănele sub un strat subțire de anticearcăn. Într-un material mai vechi ți-am explicat de ce apar cearcănele și cum poți scăpa de ele, așa că ai face bine să te inspiri de acolo.

Continuă cu aplicarea fondului de ten, fără a exagera cu cantitatea acestuia. Nu vrei să creezi un efect de mască, ci să păstrezi un aspect natural al feței, nu-i așa? Un strat de pudră și un blush discret, alături de o mascara, ar fi suficiente pentru ca machiajul tău să fie, într-adevăr, unul simplu. Alegerea suplimentară a unui contur de ochi sau a unui fard de pleoape rămâne la latitudinea ta. 

Ce substanțe din produsele de make-up ar trebui să eviți?

Dacă pielea ta are o reacție alergică la oricare dintre produsele cosmetice pe care le folosești, oprește de îndată utilizarea acestuia. Totuși, pentru a evita iritațiile sau problemele de orice fel cu tenul, îți recomandăm să eviți produsele care au trecute pe lista de ingrediente substanțe chimice precum ftalați, triclosan, dioxan, oxid de etilenă, butadienă sau plumb, pe care ar trebui să te întrebi dacă le vei dori pe pielea ta. În general, e bine să eviți și produsele cosmetice despre care producătorul acestora susține că sunt hipoalergenice, fără a oferi și alte detalii. Acest termen este unul destul de vast, iar mulți îl pot folosi pe post de truc de marketing.


Și nu uita, atunci când ai orice întrebare legată de produsele cosmetice pe care le folosești, cel mai avizat sfat pe care îl poți obține este cel al unui medic dermatolog. Însă dacă visezi la o piele bine îngrijită, cumpără produse Avon, prietene cu toate tipurile de ten.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Email