Greșeli de evitat atunci când vă machiați

Machiajul este făcut pentru a evidenția punctele forte ale feței și a ascunde imperfecțiunile acesteia. Cu toate acestea, uneori treceți cu vederea anumite aspecte importante, efectuând o serie de greșeli, iar pe unele dintre acestea le veți vedea în articolul de față.

Nu pregătiți înainte pielea

Înainte de a vă apuca de machiaj, este esențial să pregătiți pielea, astfel încât cosmeticele care urmează să fie aplicate, premiere, fond de ten, purdă pentru față, blush să adere mai bine. Recomandarea specialiștilor este să aplicați produse alese în funcție de nevoile tipului de ten. De asemenea, exfolierea săptămânală are și aceasta un aport în obținerea unui machiaj rezistent, deoarece prin intermediul ei se înlătură celulele moarte ale pielii, iar produsele de machiaj se vor așeza mai frumos.

Nu alegeți nuanța corectă a fondului de ten 

Ca și în cazul cremei de față, va trebui să alegeți un fond de ten care să se potrivească particularităților pielii. Alegerea unui ton mai închis sau prea deschis este una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le le puteți face. Pentru a alege nuanța ideală, este recomandat să luați în considerare aspecte precum tipul de piele, fie că este mixtă, uleioasă sau uscată, dacă aveți roșeață sau pete și tonul pielii. Odată ce cunoașteți aceste detalii, dacă nu reușiți să vă dați seama ce nuanță să alegeți, achiziționați una mai închisă decât este tenul și alta mai deschisă, mixând cele două pentru a obține o culoare mai apropiată de cea a tenului.

Nu distribuiți uniform fondul de ten

Fondurile de ten, bb cream-urile, cc cream-urile trebuie să fie perfect uniformizate pe suprafața tenului, deoarece în caz contrar, se vor forma pete inestetice. Orice tip de produs ați alege, este important să folosiți un burețel umezit și stors bine, tapotând ușor tenul cu acesta. 

Nu aplicați fond de ten pe gât și urechi

Sunt multe femei care omit folosirea fondului de ten în zona gâtului și a decolteului, dar și pe urechi, iar rezultatul va părea ca o mască, fiind evidente diferențele de nuanțe dintre porțiunile acoperite de fond de ten și cele în care nu ați aplicat acest produs. 

Faceți machiajul ochilor după aplicarea fondului de ten

Este recomandat să începeți cu machiajul ochilor, iar ulterior să vă ocupați de ten, deoarece lucrând cu farduri și pensule, pot ajunge particule pe suprafața tenului, care îl vor murdări, iar dacă există deja pe ten fond de ten, folosind un bețisor de urechi îmbibat în demachiant, veți reuși să îndepărtați și fondul de ten. Prin urmare, ideal va fi ca tenul să fie ultimul pregătit.

Utilizați în mod necorespunzător iluminatorul

Iluminatorul și corectorul sunt produse diferite și funcțiile lor nu sunt aceleași. Corectorul, după cum sugerează și numele, servește la eliminarea și ascunderea imperfecțiunilor. Iluminatorul, pe de altă parte, caută să îmbunătățească și să lumineze zone ale feței precum zona arcadei, partea înaltă a pomeților, deasupra buzei superioare și colțul intern al ochiului

Încercați să nu faceți aceste greșeli, iar machiajul va arăta mult mai frumos. În plus, de folos vă vor fi și produsele de îngrijire și cele de machiaj Avon, care ajută în obținerea unui machiaj reușit, de durată.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Email