6 pași pentru a avea un ten frumos

A avea o piele grozavă nu este doar o chestiune de ADN. De fapt, obiceiurile zilnice au un impact mare asupra a ceea ce vedeți în oglindă. Crearea unei rutine consecvente, prin utilizarea unor produse de îngrijire destinate tipului de ten pe care îl aveți, adoptarea unei alimentații sănătoase și folosirea zilnică a cremelor cu factor de protecție solară, împreună cu alte sfaturi pe care le veți citi în acest articol, sunt aspecte care vă vor aduce un ten sănătos și frumos.

1. Spălați-vă fața de două ori pe zi

Spălarea feței îndepărtează murdăria, uleiurile și bacteriile care se acumulează și fac porii să pară mai mari, iar acest procedeu trebuie să îl faceți în mod special seara, deoarece pe timpul zilei se depun multe particule de impurități, dar și dimineața este util să curățați tenul, mai ales dacă aveți un ten gras. De asemenea, trebuie să vă spălați fața și dacă transpirați des, dar și după ce ați înotat în bazine cu clor sau apă sărată.   

2. Folosiți zilnic creme cu SPF

Indiferent de anotimp, este important să adoptați acest obicei sănătos. Razele ultraviolete sunt prezente și în zilele cu nori, nu doar când soarele se arată. Protecția solară trebuie aplicată în fiecare zi, dimineața, după curățarea tenului cu produse blânde. Pe piață se regăsesc multe exemple, iar unele dintre ele sunt și colorate, asemănătoare fiind cu un bb cream. Alegerea vă aparține, însă nu omiteți acest pas important.

3. Nu adormiți nedemachiată

Machiajul, la fel ca și impuritățile de pe suprafața tenului, trebuie îndepărtat mereu, seara. Deși există mituri conform cărora produsele de make-up îmbătrânesc tenul, acest lucru nu se întâmplă dacă există o demachiere zilnică. Ceea ce dăunează pielii feței este murdăria care se acumulează de-a lungul zilei și care nu este eliminată prin folosirea unui gel de curățare, dar și machiajul ce nu a fost înlăturat. Oricât de obosită ați fi, nu săriți peste etapa de demachiere.

4. Exfoliați-vă săpămânal tenul  

Acest lucru va elimina celulele moarte ale pielii, care odată acumulate, pot produce apariția acneei, dar și a altor afecțiuni. Nu uitați să vă exfolianți fața cu produse special concepute pentru ten și să utilizați loțiuni pentru tonifier blande. Clătiți bine tenul cu apă călduță, nu fierbinte și, de asemenea, amintiți-vă că exfolierea excesivă poate face pielea roșie și iritată, motiv pentru care este necesar să aplicați ulterior creme hidratante. Pentru a obține rezultate bune puteți utiliza dispozitive electrice de curățare a porilor. Sunt ușor de utilizat și lasă tenul curat, fără a produce iritații, roșeață sau alte neplăceri. 

5. Hidratați-vă!

Pielea are nevoie de apă, iar consumul unei cantități mari de apă menține pielea hidratată și îi poate oferi o strălucire sănătoasă. De asemenea, consumul de fructe și legume, exercițiile fizice și odihna vă pot ajuta să vă mențineți un ten frumos. 

6. Consumați antioxidanți și utilizați produse de îngrijire cu vitamina C

Radicalii liberi provoacă leziuni ale pielii, iar alimentele prăjite, alcoolul sunt câteva dintre elementele care generează prezența acestora. Antioxidanții, în schimb, îi neutralizează, cum ar fi vitamina C.  Cremele cu protecție antioxidantă cu FPS 50 sunt ideale pentru îngrijirea oricărui tip de ten. O rutină de îngrijire corectă a tenului poate fi completata prin includerea serurilor din gama Cannabis Sativa Oil, cu efect calmant.

Acești pași simpli și includerea de creme, seruri pentru față, loțiuni demachiante sau produse exfoliante Avon vă vor ajuta să mențineți tenul sănătos.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Email