4 sfaturi utile pentru o piele sănătoasă

O bună îngrijire a pielii, cum ar fi folosirea protecției solare și curățarea delicată a acesteia, poate menține pielea sănătoasă și radiantă. Nu aveți timp pentru o îngrijire intensivă a pielii, în saloane? Vă puteți răsfăța urmând câteva aspecte importante, pe care le veți vedea în articolul de față. O bună îngrijire a pielii și alegeri sănătoase în materie de alimentație vă pot ajuta să întârziați îmbătrânirea naturală și să preveniți diverse probleme ale pielii.

1. Protejați-vă de soare

Una dintre cele mai importante modalități de a avea grijă de piele este să o protejați de soare. O expunere la soare fără aplicarea unei creme cu factor de protecție poate conduce la apariția petelor pigmentare, dar și la alte afecțiuni ale pielii, precum și la un risc crescut de cancer de piele. Utilizați o protecție solară cu spectru larg (protecția UVA și UVB să fie mare), care are un factor de protecție solară de cel puțin 15. Nu uitați să reaplicați la fiecare două ore – sau mai des dacă înotați sau transpirați. Fața trebuie protejată în orice anotimp, includerea de creme de față hidratante cu FPS 50 va minimiza efectele nociv al soarelui. O cremă pentru față Avon cu protecție antioxidantă va păstra tenul uniform, fără pete și fără riduri. 

2. Tratați pielea cu delicatețe

Curățarea zilnică a pielii vă pot afecta bariera de protecție a pielii, dacă folosiți produse pline de parfum și alcool denaturat. În schimb, utilizați agenți de curățare blânzi, cu o listă de ingrediente cât mai mică. După spălare, tapotați ușor pielea cu un prosop, fără să frecați și să insistați. Deși pielea este cel mai mare organ, nu trebuie să o neglijați, ci să aveți grijă de ea în cel mai blând mod.

3. Limitați fumatul 

Fumatul conferă pielii un aspect îmbătrânit și contribuie la formarea ridurilor, dar îngustează și vasele mici de sânge, ceea ce scade fluxul de sânge și dă un aspect mai palid pielii. Acest viciu scade, de asemenea, nivelul de oxigen și substanțele nutritive, care sunt importante pentru o bună sănătate a pielii. Nocivul obicei dăunează, de asemenea, colagenului și elastinei, fibrele care dau rezistență și elasticitate pielii. În plus, expresiile faciale repetate pe care le faceți atunci când fumați pot contribui la formarea ridurilor.

4. Adoptați o dietă sănătoasă

Un stil de viață bazat pe alimente sănătoase nu doar că vă va face să arătați mai bine, ci să și vă simțiți excelent. Ca atare, consumați cât mai multe fructe, legume, cereale integrale și proteine slabe. Asocierea dintre dietă și acnee este neclară, dar unele cercetări sugerează că o dietă bogată în ulei de pește și săracă în grăsimi nesănătoase și carbohidrați procesați sau rafinați ar putea promova pielea mai tânără. Consumul unei cantități mari de apă vă ajută să vă mențineți pielea hidratată.

Nu în ultimul rând, deși este greu în vremurile actuale, încercați să evitați stresul, deoarece atunci când acesta este scăpat de sub control, pielea poate deveni mai sensibilă și pot apărea erupții și alte probleme ale pielii. Dormiți suficient, stabiliți-vă limite rezonabile și găsiți-vă timp pentru a face lucrurile care vă plac. Urmând toate aceste sfaturi, rezultatele asupra pielii nu vor întârzia să apară, iar asta fără să apelați la proceduri și cosmetice deosebit de costisitoare.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Email